fbpx

Amintiri de la începuturile companiei – de vorbă cu colega noastră, dna. Maria Roman – #OameniDeLaSaviniDue

iun. 2, 2021 | News, Oameni de la Savini Due

În viața noastră de zi cu zi trecem foarte repede peste multe lucruri. Ne aflăm permanent într-o fugă zilnică care ne face să nu mai fim atenți la micile lucruri care contează.

Ne trezim de dimineață. Ne pregătim în grabă deoarece nu a sunat alarma la timp și suntem în întârziere. Mergem la muncă. Pe drum citim pe scurt ultimele știri sau dăm rapid câteva scroll-uri pe aplicațiile de social media favorite, în timp ce ne bem cafeaua. În pauza de masă schimbăm câteva impresii cu colegii. Revenim la treabă.

Mai târziu ne întoarcem spre casă, dar nu înainte să ne oprim să facem câteva cumpărături pentru cină. Astăzi ne e poftă de niște paste. Nu suntem chefi bucătari, așa că rămânem pe o rețetă oarecum simplă, de paste bolognese. Luăm o cutie de penne, un sos de roșii, ceva carne tocată, restul de ingrediente le avem acasă.

Ajunși acasă, ne pregătim rapid o porție de mâncare și o savurăm alături de cei dragi, discutând despre evenimentele acelei zile.

Chiar dacă azi facem totul pe repede înainte, toate acestea au un lucru în comun, și anume oamenii. Fie că vorbim despre pastele pe care le-am servit la cină, autoturismul cu care mergem la muncă, telefonul pe care îl utilizăm pentru știri sau aplicații, cafeaua pe care o savurăm de dimineață, toate sunt gândite și realizate de oameni.

De aceea, prin această serie de scurte articole intitulate Oameni De La Savini Due ne propunem să vă prezentăm oamenii care prin munca lor zilnică, reușesc să aducă la raft toate aceste produse pe care le apreciați atât de mult, pentru design lor și felul în care înfrumusețează băile oamenilor, și pentru calitatea și accesibilitatea lor.

Așadar, astăzi este despre dna. Maria Roman, colega noastră, contabila șefă a grupului de firme Savini Due, fiind printre cei mai vechi angajați a companiei.

Dna. Roman este o fire mereu calculată, așa cum îi stă bine unui economist, și mai ales unuia cu o astfel de responsabilitate pe care o impune postul de șef al departamentului contabil.

Oricât de multă responsabilitate ar impune fișa postului, și oricât de exactă trebuie să fie munca pe care o depune în fiecare zi, dna. Roman are mereu un zâmbet pe buze molipsitor și aduce tuturor celor din jurul ei o stare de bine.

Așa că am rugat-o să ne povestească amintirile ei de la începuturile companiei și până în prezent, și chiar dacă ar fi fost foarte multe de povestit, am rugat-o să se rezume la doar câteva momente care i-au rămas la suflet. Iată ce ne-a povestit:

“Îmi amintesc ca și când ar fi fost ieri, ianuarie 2005, luna în care am început oficial să fiu angajată la Savini Due. Însă am colaborat cu firma încă din 2004, prin intermediul unui contract de servicii pe care firma de contabilitate la care lucram la acel moment îl avea cu Savini Due.

Pentru colegii care nu știu, la început firma avea un singur client, pe Savini Italia, firma mamă, pentru care produceam exclusiv. Lucrurile erau foarte diferite la acel moment, mult mai diferite decât în prezent, însă văzând unde am ajuns astăzi, pot să spun cu mândrie că munca pe care am depus-o cu toții, ca echipa, în toți acești ani a fost în direcția potrivită.

Astăzi producem într-o fabrică de 75.000 mp și avem planuri să ne extindem cu încă 25.000, dar cu 17 ani în urmă întreaga fabrică se rezuma la puțin peste 5.000 mp.

Am avut multe amintiri frumoase în toată această perioadă. Îmi amintesc și acum cu drag de prima noastră acțiune colectivă, în 2006, când împreună cu dl. Savini și ceilalți colegi, am mers în vizită la Pescara, în Italia.

Pentru mine personal a fost prima călătorie în afara României. A fost o călătorie în care am îmbinat munca cu relaxarea. Am fost la mare, am vizitat Pescara, am fost în vizită la compania mamă, Savini Italia. Acela a fost momentul în care am explorat pentru prima dată cultura culinară italienească.

Pentru cine are ocazia să viziteze Pescara, le recomand să încerce cel puțin o dată mâncarea pe care o poți servi la un Trabocco – sunt niște restaurante pescărești amplasate pe malul mării unde ți se gătește pește și fructe de mare proaspăt pescuite. Este o experiență unică.

Au fost mai multe astfel de experiențe pe care le-am avut împreună cu colegii de-a lungul anilor, dar aceasta este amintirea mea favorită.

Pot să spun că am petrecut foarte mulți ani frumoși și plini de provocări alături de colegi, și mă simt ca acasă aici, alături de familia cu care mi-am petrecut ultimii 17 ani, zi de zi.”

Îi mulțumim dnei. Roman că a împărtășit cu noi aceste amintiri frumoase.

Sunteți o inspirație zi de zi pentru noi.

#Oameni De La Savini Due este un proiect prin care ne propunem să vă facem cunoștință cu cei care pun zilnic umărul la construirea poveștii de succes, Savini Due.